Köpa svartkontrakt & hyreskontrakt - En smart idé?

Köpa hyreskontrakt

Eftersom det på många orter är brist på lägenheter innebär det att den höga efterfrågan trissar upp priserna ger möjligheter för de som vill tjäna pengar utanför systemet. Det finns flera typer av svarta hyreskontrakt.

  • Hyra en bostadsrättslägenhet i andra hand utan styrelsens tillåtelse
  • Hyra en hyresrättslägenhet i andra hand av den som har förstahandskontraktet
  • Hyra en hyresrättslägenhet i andra hand med hyresvärden inblandad
  • Få ett förstahandskontrakt på en hyresrättslägenhet

Oavsett vilken typ av lägenhet du hyr eller hur du hyr lägenheten finns det personer som kanske kommer tjäna svarta pengar eller kommer att lura dig. Därför är det viktigt att du vet vad som gäller rörande hyreskontrakt och att du försöker undvika att betala svarta pengar för att få ett hyreskontrakt.

Sälja ett hyreskontrakt

Det finns många sätt som hyreskontrakt säljs på för lägenheter. Ett sätt som hyreskontrakten säljs på är:

Sälja ett hyreskontrakt
  • Den person, svartmäklaren, som säljer många hyreskontrakt hittar en person som är intresserad av att köpa ett hyreskontrakt
  • Säljaren av hyreskontraktet frågar hur mycket köparen vill betala och i vilket område lägenehten ska ligga men också hur stor lägenhet som man har behov av. Om men erbjuder för lite pengar blir det ingen affär. Om köparen erbjuder mer pengar än gränsen för affär tjänar svartmäklaren mycket pengar.
  • Svartmäklaren visar en eller två lägenheter som köparen av hyreskontraktet får välja mellan.
  • Köpare betalar en handpenning på 10-20% (ett antal tiotusen kronor) och de skriver på ett kontrakt som inte är ett officiellt hyreskontrakt.
  • Vid överlåtelsedagen betalas återstoden av pengarna, några hundratusen, och det formella hyreskontraktet skrivs på.
  • Köparen får också nycklarna.

Många som köpt en lägenhet svart blir lurade på handpenningen och inte får någon lägenhet eller ännu värre, blir lurade på den resterande delen av pengarna.

Du har svårt att skydda dig från att bli lurad och det finns många exempel på att 10-20 personer har betalat handpenningen för samma lägenhet och alla har också fått en hyreskontrakt. Det bästa och enda riktiga är att inte betala för att få ett hyreskontrakt.


Allt intressant om att hyra lägenhet

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om att hyra lägenhet men också en del kul och lustiga saker gällande att hyra lägenhet.



Meny - Hyra lägenhet
Till förstasidan på www.hyra-lagenhet.seHögst upp på sidan om att hyra lägenhetLängst ned på sidan om att hyra lägenhet
SverigeUtomlandsFöretagNyheter