Lägenhet

Lägenhet

Många drömmer om en egen lägenhet men det kan vara svårt att antingen hitta en lägenhet eller ha råd att bo själv i lägenheten.

Denna sida handlar om det du ska tänka på för att kunna skaffa lägenhet men även vad som är viktigt när du väl bor i lägenheten.

Definitionen på lägenhet

En lägenhet är en form av boende där den som har rätt att bo lägenheten inte äger hela den fastigheten i vilken lägenheten ligger. Nästan alla lägenheter ligger i flerbostadshus med oftast mer än en våning.

Typer av lägenhet

Typer av lägenhet

Det finns flera olika typer av lägenheter att bo i och de vanligaste är:

  • Hyreslägenhet är en bostad som ägs av fastighetsägaren och den boende har ett avtal om att tillsvidare få rätt att bo i lägenheten.
  • Bostadsrättslägenhet är en boende form där den som äger lägenheten har köpt rätten att varaktigt bo i lägenheten under förutsättning att man följer de regler som bostadsrättsföreningen fastställt. Bostadsrättslägenhet kallas också insatslägenhet.
  • Lägenhetshotell är ett boende som oftast används under en kortare tid men är mer självständigt än ett hotellrum men där man slipper visst ansvar som följer med lägenheter.
  • Studentlägenhet är en bostadsform inriktad på studenter ofta med fokus på billigt boende men gemensamhetsutrymmen och små lägenheter. I dessa lägenheter få endast studenter bo under sin studietid.

Allt intressant om att hyra lägenhet

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om att hyra lägenhet men också en del kul och lustiga saker gällande att hyra lägenhet.Meny - Hyra lägenhet
Till förstasidan på www.hyra-lagenhet.seHögst upp på sidan om att hyra lägenhetLängst ned på sidan om att hyra lägenhet
SverigeUtomlandsFöretagNyheter